Επιμέλεια σελίδας: Πέτρος Αϊβαλής, Φωτορεπόρτερ - τηλ. επικ.: 210 8656731 & ηλεκτρονική αλληλογραφία: petrosaivalis@gmail.com *
Συνήγορος του Παιδιού: 40% των παιδιών απειλούνται από τη φτώχεια εν έτει 2016


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Μετάφραση {Translate]

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Από τον Ιούλιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στον Δήμο Χαλανδρίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Δήμου

Ελεγχόμενη στάθμευση στο Χαλάνδρι





Αττική Ελεγχόμενη στάθμευση στο Χαλάνδρι

Από τον Ιούλιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στον Δήμο Χαλανδρίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Δήμου. Ήδη, προ ημερών ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης σημάτων και διαγραμμίσεων για την εφαρμογή του συστήματος στο κέντρο της πόλης. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Στρ. Α. Παπάγου, Φ. Λίτσα, Δημοσθένους, Λ. Πεντέλης, Νυμφών, Δάσους, Ράχης, Κ. Βάρναλη, Πατρ. Γρηγορίου Ε’, Π. Μελά, Δ. Σολωμού, Κ. Παλαιολόγου, Μιλτιάδου, Σόφ. Βενιζέλου, Αριστοτέλους, Καραολή-Δημητρίου, Αριστείδου, Σωκράτους, Υψηλάντου, Φ. Λίτσα, Αγ. Παρασκευής και Διογένους. Προκειμένου να προμηθευτούν την απαραίτητη κάρτα στάθμευσης, ώστε να σταθμεύουν ελεύθερα, οι μόνιμοι κάτοικοι των προαναφερόμενων δρόμων θα πρέπει να προσέλθουν στο Γραφείο Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου (2ος Όροφος), από τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:00. 
Αναλυτικά, οι κάτοικοι που διαμένουν εντός των ορίων της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματα τους δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό στην παραπάνω Ζώνη κατοίκων (Ζώνη ΙΙ). Αν επιθυμούν να σταθμεύσουν σε κάποιον από τους άξονες της Ζώνης Ι τις ώρες λειτουργίας του μέτρου θα υπόκεινται και αυτοί στους περιορισμούς που ισχύουν για τους επισκέπτες.
Σημειώνεται ότι η Ζώνη Ι περιλαμβάνει τους κύριους άξονες της περιοχής που αποτελούν τμήματα διαδρομών πρόσβασης στην περιοχή του εμπορικού κέντρου του Δήμου και στην οποία θα σταθμεύουν αποκλειστικά οι επισκέπτες του Δήμου έναντι αντιτίμου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τις οδούς Ανδ. Παπανδρέου, Κολοκοτρώνη, 25ης Μαρτίου, Αριστοφάνους, Αφροδίτης, Παπάγου, Αγ.Παρασκευής, Αγ. Γεωργίου, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β’, Καραολή-Δημητρίου, Σωκράτους, Αριστοτέλους, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ μετά την οδό Γυφτοπούλου, Γκίνη, Κανατσούλη, Ζαλοκώστα, Παράσχου, Φιλ. Λίτσα. Στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης δεσμεύονται 967 θέσεις κατοίκων. Κάρτα μόνιμου κατοίκου Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μονίμου κατοίκου έχει κάθε πολίτης που διαμένει μόνιμα στην περιοχή που αναφέρεται στην περιοχή που εφαρμόζεται το ΣΕΣ. 
Η κάρτα μονίμου κατοίκου ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί η κάρτα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο όχημα. Κάθε νοικοκυριό δικαιούται μία (1) μόνο κάρτα. Όταν δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας τότε κατ’ εξαίρεση θα δικαιούνται δύο (2) ή τρείς (3) κάρτες ανά νοικοκυριό μόνο με την προϋπόθεση ότι υπάρχει συγκατοίκηση (φιλοξενία) γονέων με παιδιά, που θα αποδεικνύεται από τη φορολογική δήλωση των ενδιαφερομένων (Ε1 & Ε9). 
Δεν δικαιούνται θέση στάθμευσης μονίμου κατοίκου οι εργαζόμενοι εντός της περιοχής του ΣΕΣ, ακόμα και αν διαθέτουν επαγγελματική στέγη στο όνομα τους είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως ενοικιαστές. Η κάρτα μονίμου κατοίκου εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου από το γραφείο εσόδων του (ΣΕΣ) συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 
Η κάρτα μονίμου κατοίκου έχει ισχύ ενός έτους και ανανεώνεται μετά τη λήξη της κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και χωρίς ειδοποίηση. Οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης θα σημανθούν με πινακίδα Ρ-70 στις οποίες θα αναγράφεται «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» στις θέσεις κατοίκων και «ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ» στις θέσεις επισκεπτών.
 εφημ. ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: